Няма коментари

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОРПОРАТИВНОТО ФОТОГРАСФКО ОБСЛУЖВАНЕ

Ако прекарате известно време сред фотографи, без съмнение ще чуете, че една снимка има стойността на хиляди думи. Това което е важно обаче е какво всъщност казват тези думи.

Много от тях ще опишат сюжета на снимката. Ако тя е рекламно изображение, те ще кажат на зрителя как изглежда човека на снимката, ще определят каква е дейността на компанията или ще опишат посланието на даден продукт и ползите от него.

Но много от тези думи ще опишат и самата компания, която използва даденото изображение. Ще разкрият дали дейността и е професионална, с изразен усет към детайла, или изглежда така сякаш претупва работата и допуска ниски стандарти с цел да намали разходите.

Някои от тези хиляди думи биха казали: “ За нас само най-доброто е приемливо“.

В други случаи думите биха звучали така: “ За нас приемливото е достатъчно добро“.

И двете послания могат да имат силен ефект –укрепване на фирмената идентичност или отслабване на марката.

През последните години наблюдаваме разтежа на микросток агенциите, нещо ново —фотография на ниска цена. Вместо да обясняват на професионалист от сток агенцията какво точно изображение искат да използват и какво  послание да носи то  и да заплатят такса, която дава отражение едновременно върху качеството и ползата от изображението,  маркетинг и PR отделите могат сами да прегледат хиляди изображения и да платят по-малко от един долар за фотография.

Резултатът неизбежно е , че получавате това за което сте платили.

Това не означава, че няма място за подобни изображения, или че те не би трябвало да се използват. Една малка фотография от сток сайтовете може да бъде приемливо за кореспондентски блог, но е малко вероятно да видите такава в годишния отчет на компанията -майка.

Всъщност , за случаи, в които не е достатъчно просто да се изкаже общо послание, а да се посочи нещо конкретно за фирмата, дори и това което е висок клас сток фотография, няма да е достатъчно.

В такива случаи е необходим професионален фотограф, който да създаде точно онази уникална професионална визия, която може да се постигне единствено чрез индивидуалната фотография за корпоративни цели.

Всичко това изисква инвестиция, ясно разбиране на типа фотографии, които са необходими, както и добра комуникация, така че фотографът да е наясно какви са очакванията ви.

И резултатите винаги са налице.

Вместо да получат фотографии които са достатъчно общи , за да бъдат използвани за различни цели — изображения които сток банките предлагат за многократни продажби, компаниите получават изображения съдържащи персонализирани послания за тях и техните продукти.

Студиото ни се старае да създава изключителни фотографии, както и да бъде лоялно, да изпълнява поставените му задачи в срок, дори при най-трудните обстоятелства.  Работим в тясна връзка с клиентите си, за да сме сигурни, че всеки е наясно с какво целим по време на снимките. Фотографията ни залага на инициативата и творчеството, но когато се предават снимките не трябва да има изненади. Независимо дали клиента присъства по време на снимките или очаква крайния продукт в офиса си – целите трябва да са ясни, а резултатите – според очакванията.

Поръчковата фотография дава свобода, за да се създадът уникални изображения – фотографии, създадени конкретно за вашата компания. Но тя също така Ви дава една голяма възможност – дава Ви шанса да напишете думите, които фотографията съдържа.

Leave a Reply